Brown-headed Cowbird

(Molothrus ater)



Status: Summer Resident. Last recorded on site in 2021
Breeding Status:-
1987-1991: Confirmed1992-1996: Confirmed
1997-2001: Confirmed2002-2006: Confirmed
2007-2011: Confirmed2012-2016: Confirmed
2017-2021: Possible but not likely

The Patuxent web-site provides more general information about this species.
At this time of year, this species is expected to be present on site.

Occurs as a common migrant and summer breeder (depositing its eggs in other bird's nests). Winter records have occurred rarely. On 070513 a young cowbird was seen being fed by a Yellow Warbler.

Photographer: Gene Oleynik.
This is a male.


Photographer: Gene Oleynik.
This is a female.